I et live tv-interview kommer pressechefen i FCK med påstande omkring det nye udebaneafsnit i Parken, der viser sig at være usande.
Det har skabt stor debat, at fansene fra 12 ud af 14 klubber i Superligaen har boykottet udebaneafsnittet i Parken på grund af de forhold, som hjemmeholdet byder dem.
Jes Mortensen, der er pressechef i FC København, lagde ud med at påstå, at man i FC København ikke var bekendt med kritik af udebaneafsnittet, før den fælles boykot blev meldt ud.
Det undrer os meget, da både AGF Fanclub og AaB Support Club allerede i foråret 2016 kom med kritik af det nye udebaneafsnit i Parken. Jes Mortensen har endda selv svaret på AGF-fansenes kritik i selv samme forår.
Det arrogante svar på fansenes kritik af udeholdets fanforhold lød dengang på, at fansene blot kunne synge lidt højere, så skulle man nok kunne høre dem. Afsenderen af svaret var pudsigt nok Jes Mortensen.
A11 godkendt til Champions League?
I interviewet fortæller Jes Mortensen, at udebaneafsnittet på Øvre A lever op til UEFA’s krav. Dette tillader vi os at stille os kritiske overfor. Der er I UEFA’s turneringer et krav om minimum fem procent af stadionkapaciteten – i Parkens tilfælde 1.903 ud af 38.065 pladser – skal tildeles udeholdet.
Derudover kan det undre, at man her i foråret til kampe i netop UEFA’s turneringer ikke har benyttet A11 til udeholdets fans, men derimod D-tribunen. Og det til trods for, at Jes Mortensen i interviewet forklarer, at der er en lang række af krav til udeholdets afsnit – som D-tribunen angiveligt ikke lever op til, når det kommer til Superligakampe. Og det selvom Lyngbys fans i sommer oplevede at få D-tribunen stillet til rådighed.
Det danske regelsæt er desuden mangelfuldt når det kommer til regler for ståtribuner, der findes faktisk kun anbefalinger (som FC København i øvrigt heller ikke overholder).
Den fejlagtige Aarhus-sammenligning
Jes Mortensen fortæller i interviewet, at afsnittet er fuldt ud på højde med, hvad der ellers er af udebaneafsnit herhjemme, blandt andet i Aarhus.
”Når man for eksempel er i Aarhus og spille, er man også placeret på et udebaneafsnit på en løbebane på en øvre tribune, og AGF’s egne fans, når de er på hjemmebane, stiller sig på øvre.”
Her overser Jes Mortensen dog flere væsentlige pointer.
I Aarhus er vi også rigtigt trætte af den løbebane og stadion i det hele taget. Paradoksalt nok står fansene på de øvre afsnit, fordi vores stadion i Aarhus er så ringe. Muligheden for at gå ned er dog til stede, og folk gør det i stor stil. Også selvom Jes Mortensen ifølge interviewet aldrig har set fansene gøre det.
Vi kan tilmed afsløre overfor Jes Mortensen, at selv FC Københavns fans går ned på de nedre tribuneafsnit i Aarhus engang imellem, hvilket billeder på FC København Fan Clubs hjemmeside tydeligt viser her.
Når Jes Mortensen ikke ser “AGF køre en mobiltribune ud til udeholdets fans, som de gør til deres egne”, er det, fordi det ikke er normal praksis, som FC Københavns pressechef antyder i interviewet.
Udeholdets fans er en del af oplevelsen
Vi og de andre klubbers fans anerkender behovet for – og ikke mindst vigtigheden af – at sikre fremtidens fodboldfans. Dog mener vi ikke, at det skal ske på bekostning af udeholdets fans.
Vi har foreslået løsninger der vil sikre, at FC København kan fortsætte med at fylde D-tribunen med familier, når vi er på besøg.
Desværre bliver FC København ved med at fremstille kritikken som et ønske om udelukkende at tage pladser på den eneste tilnærmelsesvist fyldte tribune i Parken.
Alt imens FC København taler for at placere udeholdets fans i den fjerneste afkrog af stadion, har man i den bedste engelske fodboldrække besluttet, at udeholdets fans som minimum skal tildeles ét afsnit placeret tæt på banen.
Hele interviewet kan du se her.